Gama Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Obraza innego gracza ... proszę podaj mi gdzie w którym momencie kogoś obraziłem ? Jestem naprawdę ciekawy , bo nie wiem pisanie z Szarlotą = banem ? mute? Nie wiem w ogóle na jaki Ty temat pisałaś tylko wchodziłaś nam w rozmowę a Ty pod wpływem gracza który uzbdurał sobię że o nim gadamy narzuciłaś bana ... Ale jak widać nie można sobie rozmawiać normalnie tutaj.. ; ) państwo w państwie ;D ps. Więcej luzu , mniej płaczu Odnośnik do komentarza
LadyJoan Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Kevin wcale się nie odzywał, ocena sytuacji jest w pełni moja. Rozmowa nie była "normalna" - wtórowałeś Szarlocie, a więc jak dla mnie również brałeś czynny udział w obrażaniu. Screenem nie zarzucę - wypowiedzi osób zbanowanych usuwają się z czatu. Ale analogiczną sytuacją byłoby: A: X śmierdzi! B: Powiedz coś jeszcze o jej włosach! A: I ma wszy! Przykład... no, co najmniej infantylny, ale chodzi mi o samą sytuację. Pytanie brzmi: Czy "B" również obraża "X"? Moim zdaniem biernie, ale tak. Stąd moja decyzja o banie. Odnośnik do komentarza
Gama Napisano 18 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Czekam gdzie Ja kogoś obraziłem .. doczekam się ? czy jak zwykle szukanie jakiś wymigujących argumentów nie sensownych i wywyższanie innych graczy ?? Bo jakoś widziałem co tam się działo wcześniej i biernie się przyglądałaś wszystkiemu .. Odnośnik do komentarza
LadyJoan Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Mówiłam już - nie obraziłeś "bezpośrednio", ale brałeś w tym udział, wtórując Szarlocie, która ewidentnie pisała rzeczy obraźliwe w stosunku do Kevina. Nie wywyższam go, jest graczem jak każdy inny. Może początkowo byłam bierna - przyznaję, nie zareagowałam od razu. Ale ostatecznie sypnęły się mute, wraz z ostrzeżeniem że następnym razem będzie ban - słowa dotrzymałam. Wiesz na co liczę? Na zwykłe "przepraszam" - tylko tyle. Odnośnik do komentarza
Gama Napisano 18 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Wtórowałem ? niby jak ? przytocz to tutaj bo nie przypominam sobie . Mute ? a potem co dalej robił ? nie chciałem nic mówić ale ktoś inny zaczął prowokację a nie Szarlota ale nie wywyższasz ... wcale Jak już coś zaczynasz to skończ to do końca a nie ulegać pod słowami kogoś z graczy .. nie to należy do GM. Wiesz co ? Jeśli mam za co to zrobiłbym to i nie raz to udowodniłem tutaj w grze ... święty nie jestem . Uczciwość - tylko tyle . Odnośnik do komentarza
Gama Napisano 18 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 ps. Ja żadnego ostrzeżenia nie dostałem to tylko do tego że kolejny raz mijasz się z prawdą ... Odnośnik do komentarza
LadyJoan Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Screeny się znalazły, a więc dobrze - proszę: 1) Ostrzeżenie po wlepieniu mute GL, Szarlocie i Bazylkkowi: 2)"Odtańczyć specjalny taniec" - dotyczyło to łapania pokemona, żart skierowany do Zebry - dalej nagle ni stąd ni zowąd pojawia się... Kevin. W wypowiedzi Szarloty 3) Proszę państwa, "dziwne fetysze" - skłaniasz Szarlotę do kontynuowania tematu. Przy okazji nieco precyzując rodzaj "pokazów" o jakich mówicie 4) Tu mało istotny dla sprawy fragment pominę, w każdym razie w międzyczasie następuje moja próba przywołania Szarloty do porządku. Mało skuteczna, jak widać. 5)I na koniec... proszę, kontynuujemy zabawę. Po ty już były bany - dla Ciebie i Szarloty. Odnośnik do komentarza
Gama Napisano 18 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 1.Ale te ostrzenie było do nich nie do mnie to nie wiem o co bijesz ? bo akurat byłem bierny przy tej kłótni przy której pewnemu graczowi pozwoliłaś za dużo i dalej sobie hasa .. 2. i gdzie tu kogoś uraziłem wpisem "fuu" ?? może zabronisz jeszcze pisania mi na czacie ? 3. "dziwne fetysze" gdzie tu kogoś uraziłem ? A czemu nie reagowałaś jak kolega pisał " nie powiem co Ty za darmo robisz" co tu akurat jasno możemy się domyślać o co chodziło .. ? wtedy był ten temat łapać w mb Lady ? nagle cisza i nic ? czekałem aż zareagujesz a tu komplentne nic 4. Zabranianie jest śmianie się ?? to powinnaś prawie cały serwer zbanować . 5. I co tutaj ? napisała że na pw może podać tak jak pisałaś żeby nie gadała na czacie takie rzeczy to są twoje słowa . Czy myślisz że to są sensowne argumenty i podstawy do dania bana ? To myślę że tak jak pisałem wyżej pół serwa zbanuj . Ok widzę że nie potrafisz się przyznać do błędu i tylko wymyślasz na siłę argumenty. .. Ale dobrze wiedzieć że pod wpływem graczy ulegasz .. czytałem waszą kłótnię i nie wiedziałem o co wam chodzi ale już rozumiem tych graczy co tu się dzieje .. równi i równiejsi ! pozdrawiam Odnośnik do komentarza
LadyJoan Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 ad. 1) Mam na myśli to, że byłeś przy tym - może nie brałeś udziału w poprzedniej kłótni, ale wziąłeś w kolejnej. Tak, "oberwałeś" banem niejako "przy okazji" Szarloty - bo to głównie o nią chodziło. Mogłabym wlepić jej bana, a Tobie mute, ale obrażaliście razem, więc i ban jest "wspólny". Bazylekk przy okazji tamtej kłótni dostał mute razem z Szarlotą i GL - został ukarany. Wręcz po kolejnej kłótni zostałam przez niego oskarżona o opowiadanie się po stronie Szarloty. Wtedy zareagowałam za późno i zdążyli się rozkręcić - źle. Teraz zrobiłam to wcześniej - oczywiście, że również źle. ad. 2) Nie mam na myśli "fuu" - taki po prostu jest screen, że w tym momencie się kończy. Chciałam tylko pokazać skąd tam Kevin. ad. 3) "dziwne fetysze" - mówiłam już, w odniesieniu do poprzedniej części rozmowy jasno wskazuje to na charakter wspomnianych "pokazów". Jeśli źle to odczytuję, może mnie oświecisz? "nie powiem co Ty za darmo robisz" - może zwyczajnie przeoczyłam, przejrzę jeszcze raz, bo nie umiem tego znaleźć. Nie widzę absolutnie wszystkiego, siedzenie na PG i śledzenie czatu nie jest moim jedynym zajęciem. ad. 4) Tu kolejny screen mający rozjaśnić nieco sytuację - nie, nie zabraniam śmiania się. Nie banuję za śmianie się. ad. 5) "widzimy się ponownie za 24h" - tu decyzja o wlepieniu bana została już podjęta. Szarlocie i Tobie. Widzę, że i Ty nie potrafisz się przyznać do błędu. Być może ban dla Ciebie jest karą nieco na wyrost (choć trwa tylko 24 godziny), ale w te chwili nie dajesz mi podstaw do skrócenia go - a prosiłam tylko żebyś przeprosił za obrażanie gracza. Tyko tyle, naprawdę. Uleganie pod wpływem graczy - masz na myśli zwrócenie mi przez Bazylkka uwagi, że powinnam zareagować? Zauważ, że zaczęłam kilka wypowiedzi niżej, być może pisaliśmy równocześnie. Kłótnia - chodzi o to jak rozmawiałam z GL i Szarlotą o Maeve? Jak widzisz, screeny doprowadziły jedynie do pogadanki. Mute i bany posypały się za to, przy czym byłam obecna. Nie ma "równych i równiejszych", Maeve, Kevin i inni byliby również ukarani za wszczynanie kłótni czy obrażanie innych graczy. Odnośnik do komentarza
Gama Napisano 18 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Dobra widać że kolejna osoba w górnym towarzystwie która tylko obarcza innych a siebie nie .. Chcesz widzieć to co chcesz .. i wkręcasz mnie w waszą kłótnie ale ok Gdybym miał się do czegoś przyznać to nie bałbym się tego zrobić jak TY.. no i te wymyślone bajki że obrażałem no ale widać nie da się przetłumaczyć . Ja nie proszę o zmniejszenie bana tylko pokazanie mi gdzie w którym momencie kogoś obraziłem " ty taki i owaki " czy coś podobnego ... nie nawidzę jak mi się wciska coś czego nie zrobiłem i dobrze wiedzą ludzie to . Co innego stwierdzam po obserwacji co robiłaś jak ta rozmowa była , next razem zrobię ss żeby mieć chociaż pokazać to . Jak to mówią winny się tłumaczy ... nie mam sensu prowadzić tej rozmowy i wciskanie dalej mi kitów.. Powiedziałbym więcej ale wiemy jak to się potem kończy .. czyt. Huncwot .. Narka . Odnośnik do komentarza
LadyJoan Napisano 18 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Na forum publicznym - tak jak ban. Potrzebowałam trochę czasu żeby to przemyśleć najwyraźniej. Nadal uważam, że obraziłeś Kevina - wyjaśniłam to już wcześniej. Dla mnie obraza nie musi brzmieć "ty taki i owaki" - nie musi być bezpośrednia. Więc dla mnie Twoje słowa, niejako popierające to co pisała Szarlota, były obrazą. Chciałabym Cię jednak przeprosić za karę niewspółmierną do winy - ban uniemożliwiający udział w Safari. Minęło kilka godzin i uważam, że to w zupełności wystarczy. Cofam resztę bana. EDIT Sytuacja została wyjaśniona na czacie. Ban przyznany niesłusznie i wynikający z mojej nadinterpretacji. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi