abangel Napisano 23 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2019 PG Konkurs z okazji 230 rocznicy zdobycia Bastyli i Fête Nationale Française, le 14 Juillet. - forma dowolna: rysunek, mem, selfi. proza, rzeźba, wierszyk, taniec, muzyka.... cokolwiek; (można wysłać kilka prac!) - temat: dzieło ma nawiązywać do Rewolucji Francuskiej i PokeGry; - termin; do 14 lipca (włącznie); - nagrody dwie: 300 i 200 tys. (decydujecie Wy; lajkami); do odbioru przez PG-Aukcję. Zapewne połączenie tych dwóch tematów może wydać Wam się trudne? Guzik prawda! Można np. przepasać się trzema wstążkami w kolorach: niebieskim. białym i czerwonym; wziąć na ręce nadmuchiwanego Pikachu i pstryknąć fotkę. A jak ktoś jest ambitny to może coś innego np. taki wierszyk: ----------------- Liberté, égalité, fraternité et PeGié! Donc: allons enfants de le PeGie; Vas Administrateur pour le PokeJeu! Admin pomysł miał głęboki, na Wielkanoc popsuł poki... jeszcze raz wkurzysz Adminie, łeb ci utnę w gilotynie. Za tę łaskę dla mnie chwała mogę wszak cię wbić na pala. Tam gorąco; brak ochłody: Cieni drzew brak - to Plac Zgody. Nie ma to jak gilotyna, błyskawicznie głowę ścina. A na palu nieprzyjemnie, bo wisieć nudno niezmiernie. Abyś tam z nudów nie ziewał, Marsyliankę ci zaśpiewam. tylko powiedz; tak po ludzku: Chcesz po polsku czy francusku? (abangel; 2019.VI.23) -------------- Można? Można! I niech Wan muzy błogosławią. (konkurs jest prywatny; więc wpisy, krytyka, komentarze i wszelkie refleksje są mile widziane; nie obowiązują tu zasady znane Wam z oficjalnych konkursów) Xkamilxx14, ziut19, rakz i 2 innych lubią to Cytuj Odnośnik do komentarza
sebixosplpl Napisano 25 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2019 F Cytuj Odnośnik do komentarza
milanito Napisano 29 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2019 Pikachu słodki wygląd ma Rewolucja Francuska nie ma szans Ogonem swoim silnie machnie Każdy żołnierz w moment padnie Robi tylko pika pika Dowódca dostał na jego punkcie bzika Ale to są tylko pozory Pikachu poubija ich jak azory Chłopi najbiedniejsi byli Magikarpia by złowili Aż rewolucji nadszedł kres Każdy zrobi dobry gest Zygfryd, Xkamilxx14, Demonek i 5 innych lubią to Cytuj Odnośnik do komentarza
Ariranha Napisano 5 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2019 To moja mała praca, nie najlepsza ale mam nadzieję, że nie taka zła Zygfryd, ziut19, abangel i 1 inny lubią to Cytuj Odnośnik do komentarza
RavensGrave Napisano 10 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 Tarot historii Banette swoim uśmiechem zaszczyciła naród, Wciąż pozostając obserwatorem przeciętnym. Pod Jego okiem rozkłada karty wokół jednej, swoistej, Której symbol równoznaczny jest prawie z kwintesencją ludzkości. Śmiech jej odbił się po chwili echem korytarzami klątwy, Siejąc zamęt wśród pospolitych mieszkańców i stworzeń większości. Apogeum niezadowolenia zbliża się aż nazbyt szybko, Przybliża jedynie nadejście yvveltalowskiego stanu rzeczy. Nie wytrzymała już szala, od ciężaru runęła, Dając upust przy tym agresji charizardowskiej. Zwykły szturm pozornie legendą obrósł mocno, Przywołując do siebie mityczne stworzenie śmiertelne, Tworząc także do mniemanych bohaterów uświęconych, Przewijających się wśród potomnych żywo niczym Yamaski wśród ruin. Przeminęło lat wiele, lecz poprawa stanu wciąż niema... Czyż nie jest to czas idealny dla kandydata do władzy nowego? Czyż nie jest to czas, aby państwo i lud reprezentanta mieli godnego? Zadanie Litwick podstępnie podjął, choć pod Yvveltala okiem czujnym Obserwowany był wciąż naród ten. abangel i Zygfryd lubią to Cytuj Odnośnik do komentarza
Xkamilxx14 Napisano 10 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 O to moja praca ;} KamilS lehita, sorx, Lifeguares i 3 innych lubią to Cytuj Odnośnik do komentarza
ProofCasto Napisano 10 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 Rewolucja francuska, wielka rewolucja Tam gdzie mieszczanie z bejsbolami wparowali, niczym Admin z banankami by rozgościć swych plotkarzy. Tam, gdzie wówczas dziś obchodzi się ponad dwusetną rocznicę, kiedyś nie było tak tęczowo, lub jak kto woli ,,trójkolorowo”. Tam, gdzie Bonaparte wzmógł zamach stanu, nasza Abi chce samego pikachu. Tam, gdzie królowi ścięto wszelki rozum na oczach swego ludu, dziś Macronowi żadna chwila nie zaszkodzi. Aż trudno uwierzyć ze tamtejsi mieszczanie składali przysięgę na Sali do gry w piłkę, a nie u Trenera Kogi. To święto Narodowe Francji nie wzięło się z nikąd. Każdy dzisiejszy mieszkaniec tego narodu wspomina to wydarzenie. Każdy stara się tak by to wspomnienie dla każdego mieszkańca było cegłą w budynku swojego serca, by każdy z nich zawsze bronił swą ojczyznę, niczym nasz wspaniały Administrator, który zawsze pokonuje złośliwych oszustów w przecudownej grze jaką jest PokeGra. Zygfryd, WerteS, Minum i 5 innych lubią to Cytuj Odnośnik do komentarza
ProofCasto Napisano 10 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 13 minut temu, ProofCasto napisał: 14 minut temu, ProofCasto napisał: cegiełką swojego serca Cytuj Odnośnik do komentarza
sebixosplpl Napisano 10 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 Hej ^°^ Wiersz nie umiem zbyt dobrze: Dziś na pokegrze Robią imprezę na Cześć rewolucji francuskiej Każdy coś przyniósł caterpie Pepsi bo jest seksi Za to Pikachu jogobelle Czyli samą hemie Impreza się zaczyna więc Każdy piję trochę wina Gracze bawią się gilotyną Zaś pokemony tańczą na parkiecie A administrator sprząta w toalecie Nagle pojawił się zespół R Ale Pikachu robi PIKA PIKA I każdy znika !! Rysunek: Cytuj Odnośnik do komentarza
sebixosplpl Napisano 10 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 Jezu to nie to abangel usuniesz to ? Cytuj Odnośnik do komentarza
sebixosplpl Napisano 10 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 Wiersz: Dziś na pokegrze Robią imprezę na Cześć rewolucji francuskiej Każdy coś przyniósł caterpie Pepsi bo jest seksi Za to Pikachu jogobelle Czyli samą hemie Impreza się zaczyna więc Każdy piję trochę wina Gracze bawią się gilotyną Zaś pokemony tańczą na parkiecie A administrator sprząta w toalecie Nagle pojawił się zespół R Ale Pikachu robi PIKA PIKA I każdy znika !! Rysunek i takie małe coś : Zygfryd, abangel i ProofCasto lubią to Cytuj Odnośnik do komentarza
sebixosplpl Napisano 10 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 6 minut temu, sebixosplpl napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza
Xkamilxx14 Napisano 10 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 3 godziny temu, sebixosplpl napisał: Wiersz: Dziś na pokegrze Robią imprezę na Cześć rewolucji francuskiej Każdy coś przyniósł caterpie Pepsi bo jest seksi Za to Pikachu jogobelle Czyli samą hemie Impreza się zaczyna więc Każdy piję trochę wina Gracze bawią się gilotyną Zaś pokemony tańczą na parkiecie A administrator sprząta w toalecie Nagle pojawił się zespół R Ale Pikachu robi PIKA PIKA I każdy znika !! Rysunek i takie małe coś : Chemię ** Polecam słownik kupić 3 godziny temu, sebixosplpl napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza
Demonek Napisano 10 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 4 godziny temu, ProofCasto napisał: Rewolucja francuska, wielka rewolucja Tam gdzie mieszczanie z bejsbolami wparowali, niczym Admin z banankami by rozgościć swych plotkarzy. Tam, gdzie wówczas dziś obchodzi się ponad dwusetną rocznicę, kiedyś nie było tak tęczowo, lub jak kto woli ,,trójkolorowo”. Tam, gdzie Bonaparte wzmógł zamach stanu, nasza Abi chce samego pikachu. Tam, gdzie królowi ścięto wszelki rozum na oczach swego ludu, dziś Macronowi żadna chwila nie zaszkodzi. Aż trudno uwierzyć ze tamtejsi mieszczanie składali przysięgę na Sali do gry w piłkę, a nie u Trenera Kogi. To święto Narodowe Francji nie wzięło się z nikąd. Każdy dzisiejszy mieszkaniec tego narodu wspomina to wydarzenie. Każdy stara się tak by to wspomnienie dla każdego mieszkańca było cegłą w budynku swojego serca, by każdy z nich zawsze bronił swą ojczyznę, niczym nasz wspaniały Administrator, który zawsze pokonuje złośliwych oszustów w przecudownej grze jaką jest PokeGra. Nie tak źle ? Masz mój głos ? sebixosplpl lubi to Cytuj Odnośnik do komentarza
abangel Napisano 10 Lipiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2019 (skasowany) Cytuj Odnośnik do komentarza
swistak Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2019 20 godzin temu, ProofCasto napisał: Rewolucja francuska, wielka rewolucja Tam gdzie mieszczanie z bejsbolami wparowali, niczym Admin z banankami by rozgościć swych plotkarzy. Tam, gdzie wówczas dziś obchodzi się ponad dwusetną rocznicę, kiedyś nie było tak tęczowo, lub jak kto woli ,,trójkolorowo”. Tam, gdzie Bonaparte wzmógł zamach stanu, nasza Abi chce samego pikachu. Tam, gdzie królowi ścięto wszelki rozum na oczach swego ludu, dziś Macronowi żadna chwila nie zaszkodzi. Aż trudno uwierzyć ze tamtejsi mieszczanie składali przysięgę na Sali do gry w piłkę, a nie u Trenera Kogi. To święto Narodowe Francji nie wzięło się z nikąd. Każdy dzisiejszy mieszkaniec tego narodu wspomina to wydarzenie. Każdy stara się tak by to wspomnienie dla każdego mieszkańca było cegłą w budynku swojego serca, by każdy z nich zawsze bronił swą ojczyznę, niczym nasz wspaniały Administrator, który zawsze pokonuje złośliwych oszustów w przecudownej grze jaką jest PokeGra. za docenienie Admina mój głos dla ciebie ProofCasto lubi to Cytuj Odnośnik do komentarza
abangel Napisano 12 Lipiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2019 - wystarczy dać lajka; lajk wystarczy; - proszę sami poprawcie swoje posty; pod listem jest "EDYTUJ"; bo ja takich uprawnień na Forum nie mam. ------------------------Transmisja na TV France 2; 14 lipca (niedziela), godz. 7-13; na http://www.freeintertv.com/view/id-1168Wiedząc; że mało ludzi zachęcę linkiem do obejrzenia; to daję mój co roku, ulubiony fragment - przemarsz Legii Cudzoziemskiej. https://www.youtube.com/watch?v=-jd1NTTA8Ik Zwróćcie uwagę na galowy, obowiązkowy zarost na twarzach, na rzeźnickie fartuchy noszone na mundurze i na... broń! Także na wielką odległość między Legią, a innymi regimentami (tylko L. ma takie honorowe miejsce). Też na piękno alei; jej prostotę; szerokość i ilość zieleni po bokach Pól Elizejskich, w głębi widać Łuk Triumfalny na placu De Gaulle'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
rakz Napisano 12 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2019 pisze tu spontan, niestotna jest interpunkcja moj poliwart ma trans to ewolucja ostatnia jego forma kosi jak gilotyna gdy wpadam na PVP to rewolucja sie zaczynaa czytam na forum te wasze strofy pora na rewolucje #gilotyna #poucinam glowy chodz to nie bedzie stylowa wiek osiemnasty powiew swieżości, co gości kroi na plastry miażdy wnętrzności i kości #pędzący golem moje wersety łapią za serce jak pokebolle żadne Burbony, ludwik XVIII czy bonaparte jestem Mateusz i robie jatke swym poliwartem licze sie z fartem gdy chce nowego stworka zlapac tysiace balli co poszlo w eter- az szkoda gadac zebranych jabłek, straconych monet- wszystko na marne lecz przyznam ze te POKEMONY są bardzo fajne pozdro RAKZ Cytuj Odnośnik do komentarza
rakz Napisano 12 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2019 czytam na forum te wasze strofy pora na rewolucje #gilotyna #poucinam glowy chodz to nie bedzie stylowa wiek osiemnasty powiew swieżości, co gości kroi na plastry miażdy wnętrzności i kości #pędzący golem moje wersety łapią za serce jak pokebolle żadne Burbony, ludwik XVIII czy bonaparte jestem Mateusz i robie jatke swym poliwartem licze sie z fartem gdy chce nowego stworka zlapac tysiace balli co poszlo w eter- az szkoda gadac zebranych jabłek, straconych monet- wszystko na marne lecz przyznam ze te POKEMONY są bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza
rakz Napisano 13 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2019 24 minuty temu, rakz napisał: czytam na forum te wasze strofy pora na rewolucje #gilotyna #poucinam glowy chodz to nie bedzie stylowa wiek osiemnasty powiew swieżości, co gości kroi na plastry miażdy wnętrzności i kości #pędzący golem moje wersety łapią za serce jak pokebolle żadne Burbony, ludwik XVIII czy bonaparte jestem Mateusz i robie jatke swym poliwartem licze sie z fartem gdy chce nowego stworka zlapac tysiace balli co poszlo w eter- az szkoda gadac zebranych jabłek, straconych monet- wszystko na marne lecz przyznam ze te POKEMONY są bardzo fajne pozdro RAKZ Cytuj Odnośnik do komentarza
rakz Napisano 13 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2019 czytam na forum te wasze strofy pora na rewolucje #gilotyna #poucinam glowy chodz to nie bedzie stylowa wiek osiemnasty powiew swieżości, co gości kroi na plastry miażdy wnętrzności i kości #pędzący golem moje wersety łapią za serce jak pokebolle żadne Burbony, ludwik XVIII czy bonaparte jestem Mateusz i robie jatke swym poliwartem licze sie z fartem gdy chce nowego stworka zlapac tysiace balli co poszlo w eter- az szkoda gadac zebranych jabłek, straconych monet- wszystko na marne lecz przyznam ze te POKEMONY są bardzo fajne Zygfryd i abangel lubią to Cytuj Odnośnik do komentarza
Osator90 Napisano 13 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2019 test Cytuj Odnośnik do komentarza
abangel Napisano 15 Lipiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2019 WYNIKI wygrali: 1-2 m. (ex aequo); milanito i ProofCasto; po 8 głosów. - po 250 tys. zwyczajowe na PG nagrody za udział: Ariranha, rakz, RavensGrave, sebixosplp, Xkamilxx14. - po 25 tys. Dziękuję: Wszystkim za udział; Wszystkim, którzy głosując stali się jury; (BastekPL Demonek, emilcs, HUBEi, lehita, Lifeguares, marteczka, MatyPlay, milcs, Minum, ProofCasto, rakz, sebixosplpl, swistak, sorx, WerteS, Xkamilxx14, ziut19); Adminowi za umieszczenie linka na PokeGrze. Do następnego konkursu i... obyśmy tylko zdrowi byli! abangel; 15 czerwca 2019 *** - proszę; wystawcie jakieś jabłko; albo cukierka na Aukcję; - konkurs był pod pewnym względem wyjątkowy, bo oprócz dotychczasowych typów prac na PG-Konkursach tj. rysunków, wierszy i opowiadań; pojawił się nowy rodzaj: felieton; IMHO bardzo ładny, chociaż autor (a może też i lajkujący go) niezupełnie zrozumiał moje intencje; jeśli więc masz chęć; mogę z Tobą tutaj; wdać się w konstruktywną polemikę. ProofCasto lubi to Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi